sunnuntai 15. toukokuuta 2016

22.2.2016 maanantai


Koko poppoo Joensuun lentokentällä nokka kohti Strasbourgia!
Lähtö Joensuusta oli klo 05.50. Lento Helsinki-Vantaalle sujui kommelluksitta, mutta Frankfurtin konetta etsiessämme saimme hieman jumpata oikealle lähtöportille, joka ei ollutkaan sama kuin lipussa mainittu. Pääsimme kuitenkin lopulta koneeseen ja kaikki meni ihan hyvin aina Frankfurtiin saakka.


Korkealla ja kovaa.
Frankfurtissa odottelimme bussia, joka veisi meidät Strasbourgiin. Lähtötohinassa Mikko ja Niklas meinasivat jäädä kyydistä, mutta saimme ongittua heidätkin mukaan. Tästä seikkailusta selvittyämme ajelimme bussilla pitkin Autobahnia Strasbourgiin. Vaikuttavien maisemien lisäksi oli mielenkiintoista seurata saksalaista liikennekulttuuria. Vaikka hitain kaista ajeli 80 km vauhdeilla, oli ohituskaistalla useammallakin menijällä yli 200 lasissa. Mutta se vain näytti toimivan.



Vaikka Saksan ja Ranskan rajalla ei ole mitään raja-asemia, siirtymisen Ranskan puolelle kyllä huomasi. Kulttuuri muuttui liikennemerkkejä myöten. Und nicht mehr Autobahn.



 Saavuimme hotellille noin klo 13 paikallista aikaa, joka on tunnin aikaisemmassa kuin Suomen aika. Saimme siis yhden tunnin lisäaikaa tutustua Strasbourgiin auringon paisteessa ja 14 asteen lämmössä. Strasbourg otti meidät lämpimästi vastaan.

Ehdimme maanantaina käydä kurkkaamassa Notre Damea ulkoapäin. Sisäpuolelle pääsimme vasta tiistaina kun katedraali oli avoinna.


Maanantai-illan omistimme kaupunkiin ja sen liikenteeseen tutustumiselle. Liikkuminen oli todella helppoa ja halpaa ratikoilla, jotka kulkivat muutaman minuutin välein ja joilla pääsi parin euron päivämaksulla käytännössä mihin vain kaupungin alueella.



Kuvia maanantailta:





Notre Dame on iso

Notre Dame, rakennettu 1176 - 1439






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti