sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tunnelmat matkan jälkeen

Kokoonnuimme vielä matkan jälkeen pari kertaa keräämään opiskelijoiden kameroista kuvia,  katselemaan niitä ja muistelemaan matkaa. Ryhmän whatsapp-ryhmä jäi elämään omaa elämäänsä vielä pitkään matkan jälkeen. Tälle ryhmälle ominaista oli se, että he ryhmäytyivät ilman opettajien vaikutusta ja toimivat itsenäisesti ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Myös sitä taustaa vasten on helppo ymmärtää, miksi matka jätti niin vahvat muistot. Mutta elämä jatkuu, opiskelijat valmistuvat ja lähtevät kukin omiin suuntiinsa. Toivottavasti tämä matka on omalta osaltaan tarjonnut heille resursseja suunnistaa eteenpäin. Vaikkapa sitten joskus takaisin sinne Strasbourgiin…

Kiitokset Hanna Moilaselle, Samuli Hallbergille, Aleksi Kanervalle, Roosa Karviselle, Sanna Kähköselle, Jenina Merranmaalle, Saara Nevalaiselle, Oona Nuutiselle, Janika Pietilälle, Minja Puistolle, Miia Pölöselle, Nea Ruotsalaiselle, Riku Ryynäselle, Pekka Suhoselle, Niklas Tuonoselle ja Mikko Turuselle.

Kiitokset myös rehtori Harri Pölöselle, koulutusjohtaja Heikki Hujaselle ja johdon sihteeri Kaija Sivoselle sekä muille matkan suunnitteluun vaikuttaneille ja lähtöämme helpottaneille.

Marko K. Heikkinen

Lopuksi ryhmän omia tunnelmia matkasta:




”KIITOS MAHTAVASTA REISSUSTA! <3”

Muistojeni Strasbourg!

Opintomatkaa Keski-Euroopan sydänmaille Ranskaan, Strasbourgiin pidän kokonaisuutena opintojeni kohokohtana. -- Aikainen lähtöaamu talvisen synkässä, tuiskuisessa ja kylmässä Suomessa vaihtui pienten kommellusten jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä pian pilvien yläpuolelle aurinkoon kohoavan sinivalkoisen Finnairin peltilinnun siivittämänä kohti Euroopan metropolia. Suuri Frankfurtin lentokenttä avautui valtavana ilmestyksenä ja siitä bussilla matkan jatkuessa keväisessä Saksanmaassa kohti Ranskaa antoivat mukavan tunnelman siitä, että nyt olemme kaukana kotoa. Auringossa kylpevät maaseudut kylineen vaihtuivat välillä kaupunkeihin vilisevän autobaanan molemmin puolin, kaikki omassa mittaluokassaan pienen takapajuisen Suomen rinnalla. Maisemia auton ikkunasta katsellessa, kuin huomaamatta Rein-joen yli tultaessa olimmekin vaihtaneet valtiota ja pian alkoi Strasbourgin kaupunki siintää edessä.
Strasbourgin ikivanha arkkitehtuuri, kulttuuri ja elämänmeno houkuttelivat tutustumaan välittömästi hotelliin kirjautumisen jälkeen. Kaupungin kapeita katuja ja kujia yksityiskohtaisen kauniiden rakennusten välissä kävellessä antoivat parhaan kuvan, joka itsessään oli erittäin mielenkiintoista. -- Nähtävyyksistä suurimman vaikutuksen teki kaupunkikuvaa hallitseva hyvänä maamerkkinä uskomattoman kokoinen Notre Damen - katedraali, jossa käynti veti sanattomaksi.
Reissun päätarkoitus, Euroscola-päivä ja vierailu Euroopan parlamentissa olivat once-in-a-lifetime-hetkiä, jossa oli kansainvälinen tunnelma. Upea kokemus oli vierailla valtavassa rakennuksessa, jossa toimii EU:n hallinnosta vastaava elin ja istua salissa kuulokkeet päässä samoilla paikoilla, joilla mepit päättävät yhteisistä asioistamme.
--
Matkassa oli sitä jotain, joka jätti jäljen, ajatus palaamisesta, ehkä joskus. Strasbourg, I’ll be back…

-          Pekka Suhonen

”Jos voisin tiivistää reissun yhteen ilmaisuun niin sanoisin että huippureissu!” – Roosa Karvinen

”Sitten jäi mieleen hyvin vahvasti se, että ryhmä jolla lähdimme, oli tosi mukava. Sai tutustua muihin merkonomeihin ja datanomeihin paremmin ja siellä niiden kanssa juttu lähti hyvin pyörimään, vaikka ei aiemmin oltu juteltu. Kaikki oli ystävällisiä toisille, ryhmähenki siis oli todella hyvä. Oli todella mukava olla reissussa tällä porukalla – ” Janika Pietilä

”Kun kuulin ensimmäisen kerran Strasbourgista, ajattelin kaupunkia todella pieneksi kyläksi, mutta kun pääsimme paikan päälle yllätyin positiivisesti kuinka iso ja kaunis kaupunki se sitten loppujen lopuksi olikin.”  - Nea Ruotsalainen

”Reissuhan lähti hyvin käyntiin mitä nyt Helsingissä meinattiin lennolta myöhästyä väärän portin takia ja Frankfurtissa jäätiin Mikon kanssa lentokentälle kahdestaan. ” – Niklas Tuononen

”Matka oli kaikinpuolin onnistunut ja ei ollut missään välissä tylsää. Oli siis mahtireissu!” – Mikko Turunen

”Minusta Ranskan reissu kokonaisuudessaan oli aivan mahtava kokemus ja elämys.
Tunnetta ei voi sanoin kuvailla, miten onnellinen olen meidän matkastamme.

Parasta oli minusta se, että meistä kaikista tuli todella tiivis ja yhtenäinen porukka matkan aikana, eikä kukaan jäänyt sen ulkopuolelle.

”Metrolla” seikkaileminen oli myös mahtavaa.
Pidin myös todella paljon siitä, että saimme liikkua ja shoppailla kavereiden kanssa vapaasti.
Maisemat ja varsinkin rakennukset olivat ihastuttavia.”
-          Miia Pölönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti