sunnuntai 15. toukokuuta 2016

23.2.2016 tiistai

Tiistaina  satoi. Tämä ei kuitenkaan lannistanut mielialaa, vaan päätimme käydä kääntymässä Parlamentin kupeella kurkkaamassa, että osaamme sitten torstaina sujuvasti perille. Kävi selväksi, että Parlamentti on melkoisen iso rakennus. Ja me näimme siitä vain julkisivun. Torstaina näkisimme enemmän...




Strasbourgissa on paljon merkittäviä nähtävyyksiä, mutta ylitse muiden on Strasbourgin Notre Dame, joka kohoaa 141 metrin korkeuteen. Päätimme seuraavaksi tutustua tähän goottityyliseen massiiviseen rakennukseen, joka ainakin vieressä seisojalle vaikuttaa melkein liiankin isolta. Ison kokonsa lisäksi rakennus sisältää sekä ulkona että sisällä lukuisia yksityiskohtia, joiden viimeistely on varmasti vaatinut käsittämättömän paljon ihmistyötä. Rakennuksen sisältä löytyy mm. astronominen kello, jossa on hieman enemmän tekniikkaa kuin tavallisessa rannekellossa.

Notre Damen astronominen kello

Tämän jälkeen ohjelma oli vapaa eli opiskelijat saivat viettää iltaa kuten itse halusivat. "Kotiintuloaika" oli klo 22.00 ja se raportoitiin whatsappissa. Tämä järjestely toimi hyvin ja sai hyvää palautetta. Jotkut kävivät kaupungilla syömässä ja jotkut suunnistivat kaupungin laitamille ostoskeskukseen, jonne vielä juuri ja juuri pääsi ratikalla. Tässä vaiheessa liikkuminen kaupungissa alkoi olla kaikille jo rutiinia, eikä tarvinnut olla kovin huolissaan siitä, osaavatko kaikki takaisin hotellille.

Omalta osaltani voin todeta, että kävin "vanhan rouvan" jälkeen tutustumassa mm. Kammerzelliin, joka on melko maineikas ravintola. Syömisen sijaan kiinnitin huomiota arkkitehtuuriin ja mm. historian saatossa ravintolassa käyneiden vieraiden muistoksi jättämiin valokuviin ikivanhan kivirakennuksen seinällä. Melkoisen vaikuttava kokoelma se olikin. Ronald Reagan, Elvis Presley, ...

Vanhat rakennukset ottivat kävijänsä muutenkin valtaansa ja taisin kävellä ihan huomaamatta kaupungin katuja pari tuntia vain katsellen ja ihmetellen. Välillä toki poikkesin paikallisiin putiikkeihin pikku ostoksille. Kaiken tämän vanhan rakennuskulttuurin keskellä pistin kuitenkin merkille, että Strasbourg on turistien kaupunki läpi vuoden. Katujen varsilla on jos jonkinmoista herkkupuotia ja putiikkia houkutuksineen. Opiskelijat löysivät tietenkin karkkikaupat, joita on siellä täällä. On selvää, että vilkkaan turismin lisäksi Parlamentin läsnäolo vaikuttaa myönteisesti taloudelliseen toimintaan kaupungissa.

Uusissa paikoissa voi törmätä joskus kotikonnuilta tuttuihin elementteihin. Siitä hyvänä esimerkkinä tämä Rikun esitys illan jo hämärtyessä Strasbourgin ylle.




Tiistain kuvia:









Shoppaillessa tulee nälkä.


Kaupungilla käveli myös sotilaita aseineen





Notre Damen astronominen kello 2/4

Notre Damen astronominen kello 3/4

Notre Damen astronominen kello 4/4



Notre Damen urut



Houkutuksia 1

Houkutuksia 2


Kammerzellin vieraita 1

Kammerzellin vieraita 2

Kammerzell ja Notre Dame

Kokoonnuimme  illalla suunnittelemaan seuraavan päivän ohjelmaa hotellin aulaan

Iltakävelyllä kaupungilla

Tunnelmavalaistusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti