sunnuntai 15. toukokuuta 2016

25.2.2016 torstai

Torstaina oli aikainen herätys ja lähtö Parlamenttiin. Saapumisajaksi oli sovittu seitsemältä aamulla. Me olimme ajoissa. Mutta vain huomataksemme, että aikataulua oli rukattu vähän myöhemmäksi. Emme ainakaan myöhästyneet!






Parlamentissa oli tismalleen samat turvallisuusjärjestelyt kuin lentokentällä. Ne sujuivat jo melko rutiinilla ja pääsimme nopeasti sisälle itse rakennukseen. Opiskelijat ohjattiin omaan suuntaansa ja opettajat omaansa. Opettajien ohjelma oli hieman erilainen ja sisälsi mm. tietokilpailun ja keskustelutilaisuuden EU:n nykytilasta ja toiminnasta. Se olikin mielenkiintoinen.



Riku pitää puheen

Kymmenen maissa aamupäivällä siirryimme istuntosaliin ja ohjelmassa oli eri maiden ryhmien esittelyt puheineen (Suomen puhe: Riku Ryynänen). Sen jälkeen otettiin valokuvat ja opiskelijoille esiteltiin EU:n toimintaa. Lounaan jälkeen opiskelijat jaettiin monikansallisiin ja monikielisiin ryhmiin, joissa he valmistelivat omaa aihettaan iltapäivän istuntoa varten.


Mepin työpöytä, huomaa kortti äänestystä varten

Yhteiskuva

Neljän maissa iltapäivällä siirryimme kaikki kokoussaliin Parlamentin istuntoon kuten "oikeassakin" Parlamentissa on tapana. Alkoi asioiden käsittely opiskelijoiden johdolla. Opettajilla ei ollut tässä muuta roolia kuin seurata katsomosta kun opiskelijat ratkoivat EU:n ongelmia. Sitä oli ihan mukava seurata. Eri maiden opiskelijoilla oli hyvinkin erilaisia näkemyksiä EU:n tulevaisuuden haasteista. Myös nurkkakuntaista politikointia ja oman edun tavoittelua esiintyi, mutta sehän kuuluu asiaan.


Osallistujamaiden liput tuotiin lopuksi saliin

Päivä oli pitkä ja uuvuttava, mutta kuten kaikki päivät, sekin päättyi lopulta. Hannan kanssa olimme jo edellisenä päivänä varanneet ravintolasta aterian torstai-illaksi ja siirryimme nauttimaan tätä "viimeistä ateriaa" hartaina ja haikein mielin. Strasbourg ei pettänyt tälläkään kertaa. Ruoka oli todella hyvää ja meille jäi myös tästä viimeisestä illasta makea muisto Strasbourgista. Muistelimme kaikkea tapahtunutta ja olimme kaikki todella tyytyväisiä matkan tapahtumiin.

Viimeisen illan ateria

Opiskelijat ehtivät vielä viimeisenä iltana viettämään aikaa kaupungilla ja tapasivatkin siellä muutamia Euroscolassa olleita ruotsalaisia opiskelijoita. Ajan hengen mukaan tästäkin on todiste: Ryhmäselfie.Ehkä hieman vastahakoisesti siirryimme kukin illan päätteeksi hotellille valmistautumaan seuraavan aamun aikaiseen lähtöön.


Me ja ruotsalaiset


Torstain kuvia:

Parlamentti ulkopuolelta



Parlamentin sisäpiha

Parlamentin sisäpihan katto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti